Carme Ruscalleda, Amiga de l'Autèntica Calçotada de Valls, el 24 de novembre

Valls marcarà l'inici de la temporada de calçotades el dissabte 24 de novembre amb la cinquena edició de la jornada gastronòmica del calçot. En ella es reivindica la cuina del calçot amb cuiners de renom, com és el cas, enguany, d'Albert Raurich i Carles Abellán. La jornada recordarà el cuiner local Àngel Solé, mor encara no fa un any, i nomenarà Carme Ruscalleda com a Amiga de l'Autèntica Calçotada de Valls.

L'arrencada simbòlica del primer calçot de la temporada i la jornada gastronòmica que l'acompanya des de fa cinc anys, marca l'inici de la temporada de calçotades als restaurants de l'àrea d'influència de Valls. Com és habitual, cuiners de renom portaran, el dissabte 24 de novembre, les seves receptes a Valls en un acte que, destaquen els mateixos restauradors locals, ha multiplicat la presència del turisme gastronòmic a la zona les últime stemporades.

Carme Ruscalleda rebrà enguany el títol d'Amiga de l'Autèntica Calçotada de Valls i serà l'encarregada d'arrencar el primer calçot de la temporada. Per la seva banda, els cuiners Albert Raurich i Carles Abellán seran els encarregats d'oferir una mostra de cuina del calçot a l'escenari del Pati.

Els acompanyaran els cuiners locals del restaurant Luga i Fèlix Hotel, justament els dos cuiners que en la primera edició de la jornada gastronòmica van acompanyar el desparegut Ângel Solé a l'escenari. A ells es dedica especialment una jornada gastronòmica que va impulsar i que des de l'edició d'enguany recordarà la seva figura convertint-se en el memorial Àngel Solé.

La jornada gastronòmica es completarà amb un mercat de tastets al Pati que comptarà amb la participació d'una dotzena de restauradors locals i de mitja dotzena de cellers de la DO Tarragona, que maridaran els productes presentats.