×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Preocupació a Valls pels atacs de gossos salvatges a explotacions d'aviram

L'Ajuntament de Valls instal·larà trampes en els propers dies per a intentar acabar amb els atacs reiterats d'una banda de gossos salvatges a explotacions d'aviram del municipi. Els dos últims atacs, aquests dimarts i dimecres, han acabat amb la vida d'una cinquantena de gallines

Aquest dimecres, encara de matinada, uns gossos salvatges van entrar a un mas de Valls, que cria aviram, i van matar una trentena de gallines, que ja estaven en edat de posar ous. Els animals es van obrir pas a través de les tanques del recinte i van arribar on estan les gallines. Allà van aconseguir arrencar la tanca que protegia l’aviram i van entrar per matar a gairebé totes les gallines. A primera vista sobta el sense sentit de l’atac, no es van emportar cap gallina, i la força dels animals que van ser capaços d’estripar les tanques. Des del mas asseguren que aquesta situació es va repetir, també, el dia d’abans, amb una 20a més de gallines mortes. Uns números que suposen una pèrdua important d’inversió, pel que fa a la compra de les gallines, però que també han fet perdre tot un any de treball amb la criança de l’aviram.

A banda de les pèrdues econòmiques també suposa un gran perill per les persones que viuen i treballen al mas. Ara han de tornar a invertir temps i diners per poder produir els ous que aquestes gallines ja estaven en condicions de donar. Pel que fa a les supervivents, asseguren que trigaran temps en poder pondre, degut a la situació d’estrès per la que han hagut de passar.

Per tot això els propietaris, buscant una solució immediata, han contactat amb l’Ajuntament i des de la regidoria de Medi ambient ja es treballa en la col·locació en els propers dies de trampes per intentar caçar aquests gossos salvatges.