La Firagost concentrarà al Kursaal l'espai agrari

La 67a edició de la Fira-Exposició del Camp Català a Valls presentarà novetats. Des de la Cambra de Comerç es vol donar un altre impuls a una fira que amb els anys s’ha convertit en multisectorial i en què el pes del sector agrari, el seu eix vertebrador, havia minvat. Per recuperar l’interès del sector agrícola, enguany es convertirà el Kursaal en un palau firal que acollirà la primera edició d’un saló de tecnologia agrària, bioeconomia i alimentació.

Al recinte i al seu entorn hi haurà conferències i una trentena d’estands. També acollirà l’exposició de maquinària agrícola que els últims anys convivia amb el sector de l’automoció al passeig de l’Estació. La novetat pretén concentrar en un sol punt la vessant més tècnica d’una fira que també preveu repensar altres espais en un futur.

L’habilitació de la sala Kursaal com a espai firal obligarà a reubicar el concurs d’arrossegament que cada any hi organitza durant la fira la Societat de Sant Antoni. L’activitat es podria traslladar als Molls de l’estació, un dels emplaçaments que s’està estudiant. La fira mantindrà els concursos i activitats habituals i els organitzadors confien superar els dos-cents estands repartits pels carrers de Valls. La Firagost 2023 se celebrarà l’1 i 2 d’agost.