El 4d9f decanta la Firagost cap al cantó rosat

Diferents sensacions amb els que van sortir de plaça aquesta Firagost les dues colles de Valls en una diada en què les dues arribaven amb objectius gairebé idèntics.

LA VELLA PASSA LA PANTALLA DELS CASTELLS DE NOU

Les millors, per a la Colla Vella, que en la tercera cita de l'any a la plaça del Blat va tancar el cercle dels castells de nou bàsics per poder treballar a partir d'ara amb tranquil·litat fites majors.

Els rosats els van descarregar ja d'entrada, amb un 3d9f a la primera ronda que va millorar sensacions respecte al de diumenge passat a Vilallonga i, sobretot amb el 4d9 folrat de la segona. Un castell defensat pels rosats fins al límit, sobretot a nivell de quarts i quints a partir de la carregada. Un esforç important que els va permetre per fi descarregar un castell que se'ls havia resistit fins ara.

Després de renovar sensacions també amb el 4d8p, els d'Albert Martínez van completar el primer pd7 folrat del curs. Una actuació que referma el programa establert per la tècnica del Portal Nou.

LA JOVES ENSOPEGA AMB EL 4D9f

A l'altre costat de la plaça sensacions contraposades en finalitzar l'actuació. I és que tot i completar unes molt bones dues primeres rondes, amb el seu castell estrella enguany, el 5d8 d'arrencada i amb la consolidació del 3d9f a la segona ronda, descarregant el segon de la temporada, l'actuació es va torçar per als vermells a la tercera ronda.

Ho va fer amb els primers intents de la temporada sobre el 4d9f, castell, però que els de Pere Rico no van poder quadrar en cap dels peus que van alçar damunt la pinya, i que els va portar a desmuntar dos intents encara molt lluny de la carregada. Tot i això, la colla va saber reaccionar a la ronda de pilars descarregant també el primer espadat de set del curs. Una actuació que deixa la sensació de no haver ensenyat tot el treballat al carrer d'en Gassó.

CAMÍ A SANT FÈLIX

Ara les dues colles comencen un calendari de vertigen aquest mes d'agost amb una primera aturada per a la Joves aquest diumenge a Llorenç del Penedès i per a la Vella el dia 13 a Vallmoll. Tot en un camí que els portarà a retrobar-se ja el dia 30 d'agost a la diada de Sant Fèlix.