La llum ja fa brillar les Decennals

 

Sincronia de llums, colors i música per encetar oficialment les Decennals més esperades. Han arribat un any més tard, però l'ambient festiu ja impregna la capital de l'Alt Camp. L'espectacle "Omega", de 10 minuts de durada, ha estat l'acte estrella de la primera jornada de les festes vallenques.

Una posada en escena dissenyada exclusivament per a l'ocasió a càrrec de l'empresa italiana Mariano Light. Qui s'hagi perdut l'estrena, tindrà altres ocasions durant els 10 dies de festes. Cada jornada hi haurà dos passis i s'alternaran sis variants diferents.

Avui, fins al Fornàs a l'estrena de l'espectacle, s'ha arribat seguint el pas d'una cavalcada màgica encapçalada per una desena de cavalls d'ivori lluminosos.

L'itinerari ha començat des de la plaça del Pati on, minuts abans, desenes de persones han presenciat la primera encesa de les Lluminàries. Des d'aquest divendres també s'il·luminen 55 carrers i places amb 382 motius ornamentals.

Més enllà de la llum, l'obertura de les festes també ha comptat amb el pregó a càrrec del músic vallenc Marc Moncusí al Teatre Principal. S'ha dividit en tres parts enllaçades per les actuacions de l'Escola de Música Robert Gerhard i l'Escola de Dansa Adagi.

Uns parlaments inaugurals en què el director d'orquestra ha evocat els seus records de les Decennals, des de la seva infància al seu debut amb l'Orquestra de Barcelona a les festes del 2001. Més enllà d'això també ha aprofitat l'ocasió per convidar els espectadors a reflexionar al voltant de les desigualtats al món.