S'oficialitza la rehabilitació del dipòsit d'aigua del Pujol

Torredembarra incrementa la capacitat de subministrament d'aigua amb el dipòsit del Pujol renovat. Des del juliol que ja està operatiu, però aquest dimecres s'ha oficialitzat la fi de la rehabilitació amb la visita de representants de les institucions que hi han col·laborat.

Les actuacions, que han durat més d'un any, han suposat el canvi de la coberta del dipòsit, el reforç de l'estructura interna, la remodelació de les connexions hidràuliques i la construcció d'un dipòsit auxiliar. També s'han instal·lat plaques solars a la coberta. Així, la capacitat d'emmagatzematge ha augmentat fins als 10.500 metres cúbics.

AMB EL SUPORT DE L'ACA I LA GENERALITAT

Tot plegat, ha suposat una inversió superior als 828.000 euros que s'ha afrontat amb recursos propis de l'Ajuntament i dues subvencions; l'Agència Catalana de l'Aigua hi ha destinat 265.000 euros i la Generalitat 126.000 euros a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya.

Un esforç econòmic que l'Ajuntament justifica per guanyar seguretat en el subministrament, sobretot davant les puntes de població en les èpoques fortes del turisme, quan a la Torre hi poden haver més de 40.000 persones. Per exemple, en cas d'una avaria, pot aportar aigua a la ciutat durant 2 dies a l'estiu i el doble durant l'hivern. 

L'altra línia de treball de l'Ajuntament se centra en les canonades. Progressivament, s'estan col·locant malles als tubs per minimitzar els afectes d'una possible avaria. Es tracta de millores per incrementar l'eficiència de la xarxa que, avui en dia, té un 28% de pèrdues d'aigua.