El mallorquí Jaume C. Pons guanya el 29è Premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler

El camí a l’exili d’Antoni Rovira i Virgili va entrar en escena per ser l’eix conductor del lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Una recreació històrica que va retre homenatge als escriptors i intel·lectuals que van fugir a l’exili durant el franquisme.

En aquest escenari, Jaume Pons va recollir el 29è premi Pin i Soler de Novel·la per l’obra 'Ciutat del Mal', que serà publicada per Angle Editors. Es tracta d’una tragicomèdia d’una futura societat dictatorial, una ficció que per Pons ha quedat curta amb el context actual. 

Els tres premis van recaure en mans de joves escriptors. Pel que fa al 19è Premi de Traducció, va ser pel vallesà Eloi Creus que traduirà 'Les comèdies alades' d’Aristòfanes, un treball que publicarà Edicions 1984. Xavier Mas és el guanyador del 22è premi de narrativa curta per internet, amb l’obra 'Geografies de l’absència'. Entre els 190 treballs rebuts, també es va fer una menció especial a Pere Gorgoll i Albert Pardo. Seguint la línia de l’espectacle que va amenitzar la gala de lliurament, els tres guanyadors van tenir un record pels presos polítics i exiliats i també van reivindicar la força de la llengua catalana.