L'Ajuntament de Tarragona creu que es mantindrà l'acord amb Ten Brinke pels terrenys d'IKEA

Bogaris, l'altra empresa interessada ens terrenys que s'havien de destinar a IKEA, a Tarragona, i que va perdre el concurs, ha llençat una nova oferta per pressionar els propietaris i l'administració perquè reconsiderin l'adjudicació a Ten Brinke, de l'11 de març. Ho ha confirmat a TAC12 el regidor d'Urbanisme, que assegura que la Junta de Propietaris no té previst canviar la seva decisió.

El que semblava definitiu, s'allunya de l'estabilitat. El duel entre la sevillana Bogaris i l'holandesa Ten Brinke per fer-se amb els terrenys inicialment destinats a Ikea, no hauria acabat amb l'adjudicació del projecte a la darrera, el passat 11 de març. Ara la perdedora, Bogaris, ha decidit ampliar la seva oferta inicial de 13 milions fins als 16, i això ha fet convocar una nova Junta de Propietaris pel 3 d'abril, segons han confirmat fonts municipals. Ten Brinke n'havia ofert 14. Ara però, Bogaris ha iniciat una ofensiva, utilitzant fins i tot un mitjà de comunicació de la ciutat per tal de pressionar els propietaris. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona però, creu que no hi haurà canvi de decisió.

L'Ajuntament és titular d'un 20% dels terrenys, però no ha participat de la decisió que s'ha relegat al 80% dels propietaris, amb titularitat majoritària del Banc Sabadell. Segons el regidor d'Urbanisme, la situació dels terrenys, amb tots els tràmits urbanístics acabats, els fa molt llaminers i únics en aquest moment a Catalunya, fet que fa comprensible l'alt interès de Bogaris perquè es rectifici l'adjudicació a Ten Brinke.