Tarragona comença els tràmits per instal·lar càmeres de seguretat a Llevant

La zona de Llevant de la ciutat de Tarragona serà la pròxima en tenir càmeres de videovigilància per frenar els fets delictius a la ciutat. El consistori ha iniciat els tràmits per a la instal·lació després de constatar que la zona de la Part Baixa on les càmeres ja funcionen és on menys han augmentat els robatoris en vehicles, emmig d'un augment del 30% a la resta de la ciutat

L'augment en un 30% dels robatoris en vehicles i del 45% de les estafes derivades del comerç electrònic lideren la pujada dels fets delictius a la ciutat de Tarragona durant el 2018, que ha arribat a un 6,6% d'augment. Una pujada dels fets delictius mitigada per la baixada en fets com el robatori en força en l'interior de domicilis i de naus industrials.

Pel que fa al robatori a l'interior dels vehicles, el gran augment registrat en tota la ciutat no s'ha donat en igual mesura, de fet, només ha crescut un 0,5%, a la zona videovigilada de la Part Baixa, el que porta als cossos de seguretat presents aquest dimarts a la Junta de Seguretat Local a fer un balanç molt positiu d'una instal·lació de càmeres de videovigilància.

Per tot això, el consistori tarragoní ja ha començat els tràmits per a la instal·lació de les mateixes a la zona de Llevant de la ciutat, després de les contínues reclamacions dels veïns de la zona.

Un 2018 en què també ha augmentat en un 8% els accidents de trànsit en les vies urbanes de la ciutat. A més, després d'un 2017 sense víctimes mortals, l'any passat es van produir 2 víctimes, una en un accident de moto i una altra per atropellament.