×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 356

Abelló, Capmany, Fabra i els autors locals protagonitzen la Tardor Literària

Noms com Montserrat Abelló, Maria Aurèlia Capmany, Pompeu Fabra i els autors locals centren els actes de la Tardor literària de Tarragona. Des d’ara i durant tres mesos la ciutat s’omplirà d’activitats com presentacions de llibre o conferències, entre molts altres.

Fins a 65 activitats des d’ara i fins a finals de gener integren la programació de la Tardor literària de Tarragona. Destaquen els actes dedicats a autors com Montserrat Abelló, Maria Aurèlia Capmany i el seu pare, Aureli Capmany, Manuel de Pedrolo i Pompeu Fabra. Especialment remarcable la jornada dedicada als Capmany, pare i filla, que organitza la càtedra Josep Anton Baixeras de la URV el 17 d’octubre, i els actes al voltant de la figura de Pompeu Fabra, codificador del català modern. Entre ells, un col·loqui internacional, l’acte central de reconeixement de la seva obra de tot Catalunya. Tot plegat en el marc d’un programa d’activitats diverses.

Seguint amb els noms propis, en la programació de la Tardor Literària destaquen els autors locals, donat el gran nombre de libres que s’hi presentaran amb la intenció de no concentrar-los tots per Sant Jordi. És el cas de Carmen Andrade, Tecla Martorell o Coia Valls entre d’altres. També es presentarà el quart volum de les obres completes de Josep Anton Baixeras, dedicat al teatre. Són algunes de les activitats d’una tardor literària amb uns objectius molt clars.

El col·lectiu Escriptors del Camp de Tarragona farà balanç de l’any literari al novembre a la biblioteca pública.