Nàstic - Deportivo (1-3)

El Nàstic acusa les baixes i cau a la zona de descens tot i avançar-se contra un Deppr efectiu que ha desequilibrat el duel a la segona meitat.

La imatge creix i per fi l'equip sembla justament això, un equip. Però davant el Depor la doifcultat és superior a la de gairebé qualsevol altre dia. Els partits es fan llargs, llarguíssims, i el gran sap esperar pacient per devorar el rival sense luxes ni compassions.

La igualtat i l'absència d'ocasions ha estat un fix dels primers 20 minuts de partit. Rocha ha substituït el lesionat Márquez al doble pivot, Arzo ha exercit d'Albentosa en defensa i el vallenc Roger Figueras ha ocupat el lateral dret arran de les molèsties d'Ivan López durant l'última sessió setmanal. En punta Barreiro ha format parella amb Uche.

Malgrat els canvis el Nàstic s'ha avançat mitjançant Tete Morente i en aprofitar la badada del Deportivo al darrere, que ha perdut la pilota davant la pressió grana. De Barreiro a Tete, que ha dirigit un xut espectacular a l'escaire dret de la porteria gallega previ impacte amb el travesser (1-0, 25'). Poc abans Arzo ha evitat que el Depor materialitzés el 0-1 en desviar una perillosíssima centrada provinent de la dreta.

A la mitja hora de partit Uche també ho ha intentat a mitja distància tot i que aquest cop l'esfèric ha acabat fora.

Reacció blanc-i-blava

Un dels grans perills del descendit Deportivo es diu Carles Gil, que ha posat a prova Becerra des de dins de l'àrea gràcies a una combinació a la frontal; el porter grana ha reaccionat bé peró Quique ha aprofitat la segona jugada per marcar l'empat al minut 32.

El mateix Tete ha intentat repetir el gol inicial amb un altre xut llunyà que ha volat a pocs centímetres de distància dels tres pals del Deportivo. L'ordre defensiu de tots dos equips ha evitat aproximacions manifestes fins aleshores i és que tot seguit Domingos ha rematat de cap una nova assistència des de la dreta; l'intent ha marxat excessivament elevat.

Progressivament el Deportivo s'ha sentit més còmode amb la pilota als peus. Tant que al minut 67 Quique ha desequilibrat la balança culminant a boca de canó una llarga jugada i gràcies a una passada des l'esquerra (1-2). Amb el duel capgirat José Antonio Gordillo ha mogut la banqueta per donar entrada a l'atacant Luis Suárez en el lloc d'Uche. A manca de 10 minuts Dumitrit també ha entrat per substituir Sebas Coris. Tot seguit, al 84', Brugui ha suplit el golejador Tete. Però el Nàstic s'ha quedat sense gas i sense idees contra el pragmàtic i poderós Deportivo de l'exentrenador del CF Reus, Natxo González.

Cristian Santos ha marcat l'1 a 3 quan quedaven quatre minuts per acabar-se la jornada i gràcies a un cop de cap amb assistència de Saúl. El Depor treu ràpid una falta i guanya la partida per dalt a la defensa tarragonina.

Diumenge (20 hores) el Nàstic passarà pel Nuevo Carranza del Cadis, rival directe i tan sols un punt per damunt. La taula deixa el Nàstic amb cinc, només per davant del Còrdova i a un de les places de salvació.