Reduir més les emissions de CO2 i fomentar la contractació local, objectius de Repsol del 2018

 

Seguir amb la reducció de l'emissió de CO2, en especial de les emissions difuses, és a dir les no controlades, és un dels objectius de sostenibilitat que aquest any s'ha marcat Repsol. En l'últim any es van reduir unes 50.000 tones d'emissions al complex de Repsol a Tarragona, dels proper de 2'6 milions de tones que s'emeten anualment. La multinacional ha presentat les 21 accions que es proposa per enguany dins els 6 eixos del seu model de sostenibilitat. L'any passat va complir el 90% dels objectius marcats.

Repsol destina anualment el 15% de les seves inversions a millorar l'eficiència de les seves plantes a Tarragona, amb l'objectiu de seguir reduint les emissions de CO2 a l'atmosfera i garantir la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona. I per això des de fa 4 anys, la multinacional renova anualment el seu Pla de Sostenibilitat Local com a mostra de transparència, per rendir comptes amb el territori en termes ambientals, de sostenibilitat, ètica i seguretat.

I per demostrar que el compromís de la petrolífera és mantenir aquesta qualitat de l'aire, la companyia ha presentat les seves 21 accions previstes per enguany en matèria de sostenibilitat, que passen per, a més de protegir la qualitat de l'aire, fer-ho també amb la biodiversitat de l'entorn, dels rius Francolí i Gaià i la costa mediterrània. Però l'acció de Repsol també es marca mantenir la col·laboració amb les iniciatives socials, culturals, esportives i educatives a les quals destina 600.000 euros, i garantir la contractació de treballadors locals, en especial en diferents fases d'aturada. Això propicia 600 contractacions de treballadors locals dels 1.500 que es requereixen cada cop que les plantes de Repsol paren.