Així són les medalles de Tarragona 2018

Ja la tenim aquí. O les tenim aquí. El passat romà inspira un model d'insígnia que s'ha presentat a l'amfiteatre de Tàrraco i que simbolitza la tornada de l'esport a l'arena de segles enrere. 

Retrocedim 20 segles i recuperem l'essència esportiva de l'amfiteatre.

El Pont del Diable és a la vegada cadascun dels arcs que subjecten la medalla d'aquells competidors que pujaran al podi dels Jocs Mediterranis. I una biga com les que competien al circ de Tàrraco ocupa la cara posterior d'aquesta, conduïda per una auriga i dos cavalls.

La medalla té forma irregular per recordar les monedes del gran imperi mediterrani de l'antiguitat. Al revers s'inclou, a més, l'expressió llatina "reditum arenam", la tornada a l'origen esportiu tarragoní.

Fa setmanes vam escoltar a TAC12 la fanfàrria i la marxa olímpica dels Jocs, les dues bandes sonores de la cerimònia d'entrega de medalles. Aquestes creacions musicals també s'han presentat avui i són obra del professor del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, Antoni Ernest Sebastià.

Tornant a les medalles, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros creu que són un exemple més del paper integrador dels Jocs Mediterranis. Queden només 29 dies per a l'inici de Tarragona 2018.

Interpretació completa de la fanfàrria i la marxa olímpica de Tarragona 2018:

http://tac12.tv/tarragona/arxiu-tarragona/item/3489-aquesta-sera-la-banda-sonora-de-la-cerimonia-de-medalles-de-tarragona-2018