L'Institut Pere Martell impartirà un cicle de gestió de l'aigua pioner a Catalunya

Els diferents cicles de l'aigua són cada cop més presents en la indústria i és per això que demanen més formació específica. Des de l'Institut Pere Martell de Tarragona han recollit aquestes demandes i el curs vinent començaran a impartir un nou cicle de gestió de l'aigua pioner a Catalunya.

Són alumnes que estan a punt d'acabar el primer curs del Cicle Mitjà de Xarxes i Instal·lacions d'Aigua que des de l'any 2014 s’imparteix a l'Institut Pere Martell de Tarragona i seran dels primers en poder complementar els seus estudis actuals amb el nou Cicle Superior de Gestió de l'Aigua que el centre començarà a impartir l'any vinent.

Un nou cicle superior únic a Catalunya aprovat pel ministeri d'Educació que tindrà un caràcter Dual, és a dir, que combinarà els estudis amb feina remunerada en l'última fase dels mateixos. Una feina que podran dur a terme com fins ara en empreses especialitzades en el cicle de l’aigua com Aigües de Barcelona o EMATSA, i a les que s'uneixen a partir d'ara les empreses de l'Associació Empresarial Química de Tarragona, amb el que això suposa d'especialització i d creixement d'oportunitats per als alumnes del cicle.

Una oportunitat de trobar feina molt especialitzada que és el que més atrau als alumnes que opten per aquest tipus de formació. En aquest sentit, aquests valoren molt positivament aquest eixamplament dels estudis.

I és que les xifres confirmen aquesta sensació de l'alumnat. D'entre els alumnes que l'any passat es van graduar en una FP Dual, el 71 per cent tenen un contracte de feina, mentre que el 22 per cent continuen estudis superiors. Només un 5 per cent es torba a l'atur, una xifra molt per sota de la taxa d'atur juvenil