Demanen més de 1.500 anys de presó per a una xarxa dedicada a l'explotació sexual

Més de 1.500 anys de presó per diversos delictes de determinació a la prostitució, blanqueig de capitals, associació il·lícita, contra el dret dels treballadors o falsificació documental.

Aquesta és la petició global que fa la Fiscalia de Tarragona contra la vintena d'acusats de formar part d'una xarxa que es dedicava a l'explotació sexual de dones d'origen estranger. Els fets es remunten entre el 2008 i el 2010 i la quarantena de víctimes eren obligades a exercir la prostitució les 24 hores al dia i els set dies de la setmana en sis prostíbuls repartits per diferents localitats catalanes. Dos d'ells estaven situats al centre de Tarragona, en concret als carrers Estanislau Figueras i Gasómetre.

Les principals peticions de penes són per al matrimoni que estava al capdavant de la trama, a qui es demana fins a 175 anys de presó per a cadascun dels acusats. Entre aquests destaquen els quatre anys per cadascun dels 41 delictes per determinació a la prostitució. Una petició similar es fa a les nou encarregades dels diferents prostíbuls, que tenen damunt seu una petició de 129 anys per a cadascuna.

El macrojudici per aquest cas ha arrencat amb dificultats aquest dijous a l'Audiència de Tarragona. Entre les principals traves, la no compareixença de dos dels acusats, als que no s'ha pogut localitzar. De la mateixa manera, també es desconeix el domicili de diverses de les víctimes, que han de declarar com a testimonis de càrrec. Per tot això, la vista s'ha suspès fins al pròxim 13 de maig, quan s'espera pugui continuar durant, com a mínim, vuit sessions repartides fins a finals de mes.