Les zones d'aparcament tornen a marcar el ple de Tarragona

La visita del conseller de Salut a Tarragona ha estat aprofitada per l'alcalde Rubén Viñuales per a traslladar al govern català la seva proposta per a poder mantenir l'aparcament per als treballadors de l'hospital Joan XXIII. I és que l'actual aparcament del personal sanitari desapareixerà en els pròxims mesos amb la construcció d'un dels nous edificis de l'ampliació del complex. Viñuales proposa que es construeixi una nova planta a l'aparcament situat al costat, de propietat del CatSalut i concessionat a una empresa privada. Creu que, d'aquesta manera es solucionaran part dels problemes d'aparcament a l'espai, tot i que ha acusat el govern de traslladar el problema a l'Ajuntament.

NO PROSPERA LA RETIRADA DE LES ZONES REGULADES

Viñuales ha fet aquest anunci en el marc del ple ordinari d'aquest mes de febrer, i que ha estat marcat pel debat al voltant de les noves zones d'estacionament regulat a la ciutat. En aquest sentit, s'ha desestimat amb els vots contraris només del govern i l'abstenció de PP, Junts i VOX una moció d'Esquerra per a demanar deixar sense efecte totes les noves zones de pagament.

Des dels republicans han qualificat de 'nyap' la planificació d'aquestes noves zones, mentre que des del govern han defensat la seva implementació per l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions i recolzant-se en un informe previ al nou Pla de Mobilitat Sostenible que s'ha d'aprovar inicialment en els pròxims mesos.

LLUM VERDA A LA CESSIÓ A LA TABACALERA I AL PLA DE LA PART BAIXA

Un ple on també s'ha donat llum verda a l'inici del procediment per a la cessió del mòdul 5 de la Tabacalera perquè una empresa privada hi instal·li estudis universitaris relacionats amb l'esport. Una aprovació que ha comptat amb els vots favorables del govern, Esquerra i Junts i en contra de PP, Vox i comuns.

Sí que s'ha aprovat per unanimitat el nou Pla Integral de la Part Baixa, que ha de marcar el full de ruta urbanístic dels pròxims anys en aquesta zona de la ciutat.