El CBT necessita guanyar 5 dels 9 partits que li queden per salvar-se

Jorge Serna complirà aquest dissabte davant el Gran Canària el seu desè partit com a entrenador de l'Ibersol Club Bàsquet Tarragona. Amb ell com a tècnic els tarragonins han aconseguit un balanç de cinc derrotes i quatre victòries, totes elles al Serrallo. Uns resultats que quan falten nou jornades perquè s'acabi la lliga regular han apropat als blaus a una possible permanència. Així, el CBT fa números.

OBJECTIU, DEU VICTÒRIES

El tècnic aragonès s'havia marcat l'objectiu d'arribar als deu triomfs, una xifra que des del club creuen que els permetria mantenir la categoria. Tenint en compte les tres últimes temporades, les que s'han jugat amb el mateix format de competició que l'actual, i veient els resultats dels equips de la part baixa, no és una utopia.

L'any passat, la permanència la va marcar el Huesca amb nou victòries. Fa dues temporades, l'Alginet, amb onze triomfs, va jugar playout. I la 2020/2021, el mateix CBT, va jugar la promoció amb nou, tot i que la permanència directa la va aconseguir el Benicarló amb dotze. Per arribar a la xifra de les deu victòries, el CBT, però, haurà de guanyar més de la meitat dels partits que li queden i fer una passa endavant fora de casa.

EL CALENDARI AJUDA A CREURE

Al conjunt tarragoní li falten per jugar quatre partits com a local i cinc com a visitant. Al Serrallo, com a mínim, hauria de guanyar a Gran Canària i Palmer Mallorca, els dos rivals més assequibles. Els altres dos, davant el Cartagena, el líder, i el Benicarló, el tercer classificat, seran més complicats. Lluny de Tarragona els de Jorge Serna haurien de guanyar a la pista del Mataró i del Santfeliuenc, l'onzè i el novè classificat, respectivament. Les sortides a Sant Antoni i Prat, segon i quart, són difícils. Amb tot, si l'Ibersol CBT arribés a l'última jornada amb 9 victòries, el duel a la pista de l'Horta Godella podria ser a cara o creu.

 

FOTO_CALENDARI_CBT.jpg