×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

El sector dels serveis exigeix millors convenis

200 persones d'un dels àmbits laborals més rellevants  s'han manifestat a Tarragona per exigir millores salarials i de treball. Denuncien el bloqueig d'una vintena de convenis que afecten professionals diversos.

La Federació de Serveis de CCOO s'ha mobilitzat al centre per denunciar el bloqueig de la negociació col·lectiva a causa de, afirmen, la negativa de les patronals a garantir el poder adquisitiu dels treballadors amb el bloqueig de la renovació d'una vintena de convenis. Això, apunten, obvia el context de crisi econòmica actual i també l'esforç dels professionals durant la pandèmia. Els salaris no s'han incrementat, les plantilles es redueixen i l'IPC es dispara.

Un dels àmbits laborals més importants de la demarcació dés el de l'hostaleria, que aplega 22.000 treballadors i treballadores. Denuncien que moltes empreses ni tan sols respecten el conveni existent i que s'ha arribat a un punt en què la conciliació laboral és impossible. A banda, més de 2.000 persones desenvolupen la seva tasca a supermercats, un dels sectors que no va aturar-se durant la pandèmia.

Altres convenis afectats per l'actual situació són els de les entitats financeres, comerç tèxtil, ITV, enginyeries i repartiment a domicili, entre altres.