Tarragona avança en el coneixement del recinte de culte imperial

La vintena de metres restaurats del mur d'època romana mostren exactament la ubicació de la part oriental del tancament del recinte de culte imperial de la ciutat. Els treballs per recuperar aquest mur s'han allargat durant el darrer mes i han consistit en una actuació de sanejament i consolidació.

S'han retirat morters i elements afegits en èpoques posteriors, que perjudicaven la seva conservació, i s'han netejat fongs i herbes. També s'ha treballat en la impermeabilització del mateix mur i del situat just damunt, d'època contemporània, per evitar possibles filtracions d'aigua.

D'aquesta manera, es vol posar en valor el coneixement d'un espai del qual no es disposen moltes restes que delimitin un recinte clau en la ciutat romana i que està situat sota de l'actual zona de la catedral i els carrers adjacents.

S'INTEGRARÀ AL NOU LOCAL DELS XIQUETS

Un mur que està situat en el local del carrer Sant Llorenç de propietat municipal on està previst que s'ubiqui el nou local dels Xiquets de Tarragona. Un projecte de nou edifici que haurà de tenir en compte la troballa i fer-la visible als visitants.

De cara al futur, no es descarten noves excavacions que treguin a la llum nous trams del mur que dimensionin encara més els límits del recinte de culte.