El reciclatge puja un 20% amb els contenidors intel•ligents


La recollida selectiva als barris on s'han instal·lat contenidors intel·ligents ha pujat més d'un 20% de mitjana. L'Ajuntament fa un balanç molt positiu dels primers tres mesos i mig des de la implantació d'aquest model de recollida de la brossa al Serrallo, Cala Romana i Bonavista. En aquests tres barris ja s'han assolit o s'han acostat als objectius de reciclatge que marca la Unió Europea per al 2025.

Augment recilatge Tarragona

Tot i que les dades són bones, el consistori explica que falta veure com anirà durant èpoques de més generació de residus com el Nadal o l'estiu. En l'àmbit de ciutat, el percentatge de recollida selectiva està estancat des de fa uns anys al voltant del 30%.

Unes dades que l'Ajuntament espera revertir amb la implantació dels contenidors tancats a la resta de la ciutat durant els pròxims anys. Amb aquesta mesura es pronostica un estalvi anual de més d'un milió d'euros derivat de la incineració de residus.

Paral·lelament, el consistori també preveu reformular la taxa de la brossa ajudant-se de les dades proporcionades pels sistemes informàtics dels contenidors. D'aquesta manera, es bonificarà els ciutadans que reciclin correctament.