×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

El ple tomba la pujada d'impostos a Tarragona

Sense sorpreses al ple extraordinari de Tarragona per la votació de les ordenances fiscals de l’any que ve. Els regidors i regidores de l’oposició han fet bona la majoria de la qual disposen per tombar la proposta de l’equip de govern d’apujar un 3,9% l’IBI i un 5% la taxa de recollida d’escombraries.

Les principals raons que ha esgrimit el consistori tenen a veure amb una inflació del 5,5% i la sentència del Tribunal Constitucional contra la plusvàlua.

PSC tarragona kadpkmasdop

L'OPOSICIÓ CREU QUE NO ÉS EL MOMENT

Des de l’oposició s’ha criticat que es defensi una pujada d’impostos en un context com l’actual. El principal partit de l’oposició, el PSC, ha demanat que l’equip de govern explori altres vies que no tinguin a veure amb la pujada d’impostos. En aquest sentit han parlat de contenció de la despesa.

Els socialistes també han defensat que el rebuig de la pujada impositiva es podrà pal·liar amb les probables compensacions estatals de la plusvàlua municipal i el romanent de tresoreria. Uns arguments rebutjats des de l’Ajuntament, ja que dubten de quan arribaran aquests diners. A més, recorden que no es pot comptar amb el romanent a l’hora de fer els pressupostos.

Des de la CUP s’ha defensat la pujada dels impostos com una mesura de redistribució de la riquesa. Les antisistema també han titllat el PSC d’hipòcrita, ja que consideren que en el context actual haurien apujat encara més les taxes.

Amb el rebuig de la moció l’Ajuntament de Tarragona deixarà d'ingressar gairebé tres milions d’euros i només disposarà de 800.000 per a la despesa corrent.