×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Es dupliquen les sancions per abocaments il·legals de residus a Tarragona

Des que el consistori va començar la campanya intensiva d'inspecció i detecció d'abocaments il·legals de residus al terme municipal a finals del 2019, s'han interposat una setantena de denúncies, la gran majoria en el que portem de 2021. Uns abocaments que, a més, es van disseminant per la ciutat després que la pressió conjunta dels tècnics de neteja i la Guàrdia Urbana hagi fet tancar els que històricament eren més concorreguts.

Unes sancions que majoritàriament superen els 4.000 euros i que han suposat un ingrés de més de 160.000 euros a les arques consistorials en els darrers 18 mesos. Sancions que també han augmentat en l'àmbit particular per deixar residus a la vora dels contenidors de la ciutat, que s'han enfilat a les 350 aquest 2021, amb multes entre 100 i 300 euros. En aquest sentit, s'han detectat 40 punts negres en illes de contenidors arreu del municipi.

Una tasca per a la qual des del consistori consideren imprescindible una col·laboració ciutadana que va en augment.

ELS CONTENIDORS TANCATS, EL 23 D'AGOST

En el balanç semestral que el departament fa de la tasca feta, s'ha volgut posar també èmfasi en la nova aposta per l'augment de la recollida selectiva, que a hores d'ara només arriba al 33 per cent a la ciutat. D'aquesta manera, el proper 23 d'agost es posaran en marxa els nous contenidors personalitzats, que necessitaran una targeta personal per dipositar la brossa.

Ho faran amb una prova pilot que s'iniciarà al Serrallo i Cala Romana i poc després a Bonavista. Des del consistori volen que sigui un primer pas per a una nova ordenança de la brossa que bonifiqui a qui millor recicli.