El Joan XXIII estrena un servei d'atenció per a persones que han passat per l'UCI

Des de fa tres setmanes l'Hospital Joan XXIII ofereix consultes externes a persones que han estat ingressades a les unitats de cures intensives i que presenten alguna alteració en l'àmbit físic, mental o cognitiu. Això és coneix com la síndrome post ingrés UCI. L'objectiu principal és poder fer un seguiment dels usuaris després de deixar el recinte hospitalari.

Tot i que és una proposta dirigida a tots els pacients que presenten seqüeles després d'haver estat a l'UCI, de moment només s'han atès persones que han passat la Covid-19.

uci 5 maig

En les trobades es fa una exploració física, psíquica i cognitiva. En cas que es detecti alguna patologia, se'ls deriva a un especialista. En Gabriel és un dels primers pacients que visita aquest nou servei: ell va passar 55 dies a la unitat de cures intensives.

L'Hospital Joan XXII fa anys que treballa per disposar d'aquesta tipologia de consulta, però el gran increment de pacients crítics, especialment malalts de Covid-19, ha fet que el projecte per fi pogués sortir a la llum. El centre sanitari tarragoní és un dels centres pioners de la iniciativa en tot Catalunya.