×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Tarragona ajorna la utilització del romanent

L'Ajuntament de Tarragona posposa l'aprovació de l'aplicació del romament de tresoreria del 2020 al pressupost d'enguany. El govern ha presentat aquest divendres un saldo positiu de gairebé 14 milions d'euros, dels quals 11 es podran reinvertir enguany.

L'Ajuntament de Tarragona podrà reinvertir fins a 11 milions d'euros no gastats durant l'any passat, però el seu destí concret encara haurà d'esperar uns dies. Així serà després que tot i presentar aquest divendres al plenari una liquidació del pressupost 2020 amb gairebé 14 milions d'euros de saldo positiu, el govern encara no tingui tancat un acord amb els grups que van donar suport al pressupost, i en especial amb la CUP, per a concretar el destí dels 11 milions de romanent que es poden utilitzar.

Des del govern han defensat que el modificatiu de crèdit que ha de permetre la redistribució dels recursos és el més important de la història de la ciutat i que s'aprovarà abans de finals de mes en un ple extraordinari. Des de la CUP han reclamat un debat tranquil i responsable per a dur-ho a terme.

Un romanent de prop de 14 milions d'euros no gastats l'any passat que ha provocat les crítiques dels grups de l'oposició cap al govern, ja  que creuen que en un moment de crisi com l'actual és incomprensible que l'ajuntament no esgoti el pressupost per a aplicar plans i mesures per a reactivar econòmicament i social la ciutat. Des del govern han defensat la despesa feta i la millora de la gestió per a aconseguir l'estalvi generat

OK A L'ACORD PEL PALAU D'ESPORTS

Un ple que també ha donat la llum verda, amb els vots favorables del govern, Junts x Tarragona i la CUP, al procés que ha d'acabar d'aquí a un any amb la cessió definitiva del Palau d'Esports Catalunya. D'aquesta manera s'ha validat, al contrari del que va passar el passat mes de juliol, l'acord arribat entre el govern municipal i el català. Des dels grups favorables s'ha destacat el pas endavant que significa aquest acord mentre que des de l'oposició s'ha criticat la tardança a aconseguir un conveni que han qualificat de mínims.

RECLAMACIÓ DEL NOU JOAN XXIII

Per últim s'ha dut a terme una declaració institucional de tots els grups per a instar a la Generalitat a garantir la posada en marxa de les obres del nou Hospital Joan XXIII i complir el calendari que ha de comportar la finalització del nou equipament l'any 2026.