×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 362

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Un estudi de la URV pot determinar els malalts de VIH amb pitjor pronòstic

Investigadors i investigadores del grup de recerca INIM de l’Hospital Universitari Joan XXIII, conjuntament amb l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i la Universitat Rovira i Virgili han realitzat un estudi que permet determinar marcadors de pronòstic d’evolució de pacients de VIH que no recuperaran les seves defenses. Pot ajudar, per tant, a indicar els pacients candidats a tenir un pitjor pronòstic.

Per fer l’estudi han participat uns 200 pacients de VIH no recuperadors, és a dir, que responen correctament al tractament antiretroviral aconseguint amb èxit la supressió virològica, però, pel contrari, tenen un nivell de defenses baix.

ddr vih

Un dels principals objectius actuals entre els investigadors en matèria de VIH és la recerca d’estratègies de tractament alternatives que potenciïn el sistema immune. És a dir, controlar que el virus no es repliqui i que les defenses s’incrementin. Tot i que els tractaments que hi ha són molt eficaços, hi ha un cert percentatge de pacients que no aconsegueix recuperar aquest sistema immune.

Els resultats del treball que forma part d’una tesi doctoral ha estat publicat en diverses revistes internacionals especialitzades.