Tanquen preventivament les escales del Miracle

Les deficiències estructurals detectades al monument de l’amfiteatre han motivat la determinació del consistori tarragoní de tallar el pas a vianants a les escales del Miracle. En aquest punt s’han detectat problemes en un mur i una de les voltes de l’amfiteatre, que s’apuntalaran durant els propers dies. L’estudi que ha posat al descobert les deficiències en aquest punt no preveu un risc immediat d’enfonsament però sí que aconsella actuar-hi per minimitzar el risc. En aquest sentit, el tancament d’aquest accés que uneix la Via Augusta amb la plaça Cardenal Arce Ochotorena, és preventiu i s’allargarà només durant el temps que durin les obres d’apuntalament de l’espai.

Els treballs consistiran a col·locar diversos puntals a la zona del mur i també se’n col·locaran d’horitzontals a la volta per assegura-la. A banda dels veïns de la zona, els principals afectats pel tall de les escales seran els alumnes de l’Escola El Miracle, que només podran accedir al centre des de la Baixada del Miracle. Un accés que l’AMPA de l’escola considera perillós. Ja fa temps que reclamen solucions per l’estretor de les voreres, que ara hauran de suportar durant aquests dies un més gran volum de circulació.

Diàriament 225 alumnes d’infantil i primària més una cinquantena d’usuaris de la llar d’infants han d’accedir al centre. Per minimitzar l’impacte, mentre estiguin tallades les escales, el consistori tarragoní ha guanyat espai a les voreres de la Baixada del Miracle traient llocs d’aparcament, tot i que la continuació del carrer es manté igual.