La situació de la Policia Local enfronta el ple de Salou

La situació de la Policia Local de Salou ha centrat el debat del ple municipal d'aquest dimecres. L'oposició ha traslladat el malestar d'un dels sindicats, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), que denuncia falta d'efectius i de recursos, mentre els conflictes van en augment. El que ha fet vessar el got va ser la pallissa que un home va propinar a tres agents fa unes setmanes. Tot plegat, els fa veure també que el cos no té suficients mitjans per defensar-se. L'oposició ha carregat contra la gestió de l'Ajuntament.

El govern, però, ha volgut desmentir les afirmacions. Sobre una de les crítiques, que era l'absència d'un reforç de cara a la Setmana Santa, el regidor de Seguretat Ciutadana ha aclarit que hi haurà més agents que l'any passat i que no seran interins, sinó professionals de carrera.

NOU CONVENI I ASSEMBLEA DE TREBALLADORS

I l'altre focus de les crítiques ha estat la planificació política en matèria de seguretat. Mentre VOX i Partit Popular diuen que no n'hi ha, el regidor competent ha volgut deixar clares les convocatòries previstes per incorporar efectius cada any. També s'assegura que es preveuen les vacants per jubilació i que, amb tot, s'està complint amb els compromisos que el govern va adquirir el 2022 amb els sindicats. De la mateixa manera, s'insta al sindicat CSIF que torni a seure a la mesa de negociació per acordar el nou conveni de la Policia Local. El regidor ha anunciat que convocarà una assemblea amb tots els treballadors per parlar-ne.