Els visitants descobreixen la cultura popular de Salou

El primer contacte amb la cultura popular d'un indret que es visita sempre és curiós: això és el que passa cada any amb les Nits Daurades. A Salou, milers de turistes tenen un tast dels rituals festius típics del Camp de Tarragona i la Costa Daurada.

El passeig Jaume I, des de la plaça de les Comunitats Autònomes i fins al davant del Patronat de Turisme, va ser ahir la millor mostra d'aquest xoc cultural. Els grans i especialment els petits van quedar bocabadats amb la cercavila popular de les Nits Daurades.

Hi havia qui havia vist mules a la seva vida, però pocs no havien vist mai una mula que balla al ritme de gralles i timbals. D'altres que tampoc havien conviscut mai amb personatges enormes o gent amb el cap més gros del normal; doncs ara ja han vist nanos i gegants.

Fins i tot, instruments com la gralla van ser novetat per a molts. O qui pica amb bastons de fusta? Potser a la resta de països europeus no passa sovint, però a casa nostra sí. Amb tot, va ser la primera experiència de cultura popular per a molts turistes. Això sí, tampoc van fallar els salouencs més fidels a la festa.

Així doncs, les Nits Daurades ja estan plenament en marxa. Per davant, una setmana especialment musical que omplirà de cultura l'estiu de Salou. Fins al dilluns 15 d'agost, a la capital de la Costa Daurada es viurà amb intensitat.