Veïns de Salou s'oposen a la construcció d'edificis a l'Eix Cívic

L'Associació de Veïns de Barenys presentarà al·legacions al projecte d'Eix Cívic presentat per l'Ajuntament de Salou. S'oposen a la construcció d'una vintena d'edificis, just davant dels blocs ja existents, i lamenten la poca participació que ha ofert fins ara el govern local. 

"Zona verda sí, més pisos, no". És el que es pot llegir en les pancartes que s'han col·locat a algun dels edificis del carrer de València de Salou. I és el que demanen els veïns davant l'avantprojecte de l'Eix Cívic que ha presentat l'Ajuntament per transformar l'espai ara ocupat per les vies del tren.

Esperaven amb candeletes la retirada de la infraestructura ferroviària per donar lloc a un gran passeig i zona verda, però ara lamenten que davant dels seus pisos s'hi construiran una vintena d'edificis nous i que s'aixecaran, consideren, a molts pocs metres de distància dels actuals.

Tampoc veuen bé que es redueixi la mobilitat de vehicles en diverses cruïlles. Traslladaran les queixes a l'Ajuntament, però consideren que fins ara no se'ls ha tingut en compte. 

L'Ajuntament destaca que als 30 dies reglamentaris d'exposició pública se n'han afegit 15 més i el govern admet que l'avantprojecte es pot millorar i que s'estudiaran totes les propostes.

Una altra petició de l'Associació de Veïns de Barenys és que s'habilitin aparcaments soterrats, tenint en compte que també es preveu pacificar de vehicles el barri. En aquest sentit, el govern va anunciar que l'Eix Cívic inclourà un aparcament soterrat per a 500 cotxes.