El CAT garanteix un 2024 sense sequera al Camp de Tarragona

El Consorci d'Aigües de Tarragona assegura que enguany no tindrà problemes per la sequera ni haurà d'aplicar restriccions. El bon estat del pantà de Mequinensa, que es troba al 90% de la seva capacitat, i les pluges a la conca de l'Ebre conviden a l'optimisme.

El sud de Catalunya ja ha viscut fins ara una situació d'excepció, en positiu, en comparació a la resta del país, però l'any passat sí que va notar una reducció important dels cabals. És la que va fer activar la prealerta per sequera. Ara la situació és de normalitat, però el CAT manté el seu pla de sequera per compromís i responsabilitat, malgrat que no seria necessari.

Igualment, la situació de sequera sí que va fer créixer l'any passat el volum d'aigua que es va repartir per a les empreses i municipis de la demarcació que hi estan consorciats. Com que els aqüífers locals van patir, es va estirar més el subministrament del CAT. Això també s'ha traduït en un increment del 4% del volum de negoci respecte al 2022. Va superar els 33 milions d'euros. Els resultats financers s'han aprovat en l'assemblea general de l'ens celebrada aquest dimarts a la seu de l'Ampolla.

El que també han incrementat són els paràmetres que s'analitzen de l'aigua. Van augmentar un 56% i, cada vegada més, es controla la qualitat de l'aigua. En qualsevol cas, sí que l'any passat es van produir més incidències al laboratori. Amb els baixos cabals, va augmentar la presència de sals que arrossegava l'aigua. Aquest 2024 la problemàtica no s'hauria de repetir perquè les reserves d'aigua són favorables.