La renovació integral del carrer Carles Buïgas de Salou començarà al setembre

La primera fase contempla des de l'avinguda Andorra fins al carrer Murillo i tindrà continuïtat amb una fase posterior per revitalitzar la zona més activa del municipi.

Carles Buïgas ha de tornar a ser dels veïns i dels visitants de la capital de la Costa Daurada. L'ambiciós projecte de conversió en zona de vianants del carrer, a mig camí del pas definitiu arran de la prova pilot engegada l'any 2017, vol frenar la degradació urbana que provoca la forta activitat d'oci i turisme. Un altre dels objectius és que la via, d'un quilòmetre de recorregut, enllaci de manera efectiva el passeig Jaume I amb l'entorn de la platja de Capellans i l'est del municipi. En definitiva, que tant Carles Buïgas com 14 carrers adjacents, fins al primer carrer paral·lel, siguin d'ús per a vianants i fer front així, també, a l'estacionalitat de l'indret.

La primera fase anirà des de l'avinguda Andorra a carrer Murillo per ampliar-se en un futur fins al carrer Torremolinos, a prop del Lumine. El projecte provisional dels últims tres anys, amb el color groc característic, va posar a prova l'enginy a l'hora de compatibilitzar els usos de càrregues i descàrregues amb el trànsit de persones, limitar a la mínima expressió la circulació rodada. Ara el futur disseny aposta per una pavimentació unificada amb formes geomètriques i clares referències al color de la platja. Les zones d'ombra i la il·luminació jugaran un paper fonamental en el futur carrer Carles Buïgas.

buigas

Creuen que oferir tot el protagonisme al vianant augmentarà l'interès d'aquest carrer i de tot l'entorn. L'anunci de licitació de les obres ja és una realitat i es preveu que aquestes arrenquin a mitjans del mes de setembre. Al seu dia, Salou va preguntar als veïns per la data idònia d'arrencada del projecte, que s'allargarà uns set mesos, i que s'enllestirà abans de l'estiu del 2021.