×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 370

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

Montblanc recupera el servei de radiologia

Montblanc recupera el servei de radiologia 11 anys després. El servei es va tancar el 2011 i ara tornarà a obrir per oferir proves de radiologia que actualment s'han de fer al Pius Hospital de Valls. Una reobertura que fa temps que el CAP i l'Ajuntament de Montblanc demanaven. L'objectiu de l'hospital és ampliar, a poc a poc, les proves que es puguin fer a Montblanc per evitar que els pacients de la Conca de Barberà s'hagin de traslladar sempre a Valls.

Inicialment, a Montblanc es podran fer plaques de radiologia simples ja programades, així com proves de previ i postoperatori. Més endavant, esperen introduir altres serveis, així com radiografies d'urgència. Calculen que faran unes 2.500 radiografies a l'any.

Inicialment, hi haurà tres professionals treballant: un metge, una infermera i un tècnic de radiologia. Però la finalitat del Pius Hospital és ampliar també la plantilla de personal. S'ha fet una inversió inicial de 30.000 euros per adequar les instal·lacions, situades al carrer Pintor Potau, a tocar del CAP de Montblanc. L'Ajuntament de Montblanc celebra que es pugui recuperar un servei molt esperat que facilitarà la vida als pacients de la comarca.

Al Pius es fan unes 3.000 intervencions quirúrgiques a l'any, un 40% de les quals són a pacients de la comarca. Ajuntaments i hospital asseguren que el nou servei millorarà la qualitat d'atenció als pacients. El nou servei de diagnosi de la imatge del Pius Hospital a Montblanc s'estrenarà la setmana vinent, el 2 de maig.