×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 370

La pluja no evita que Montblanc brilli

Llances, banderes i faranduleres ja han pres els carrers de Montblanc i això només pot significar una cosa: Ja està en marxa una nova edició de la Setmana Medieval, la 35a. El divendres, la plaça Major s'omplia de gom a gom per rebre la comitiva reial, el rei i la reina, i els grans protagonistes, Sant Jordi i la Princesa.

Per un uns instants, però, l'atenció es va centrar en la meteoròloga Mònica Usart, la pregonera d'enguany. Va preparar una glossa d'estil radiofònic, amb intervencions d'antics pregoners com Màrius Serra o Candela Figueras, a través d'arxius de veu enregistrats.

Poques hores després del pregó, la plaça de Sant Francesc s'il·luminava amb les espurnes de la Dracum Nocte. El drac dels quatre elements protagonitzava l'eterna batalla entre el bé i el mal, una lluita de pólvora, foc i dansa.

DDR Actes Setmana Mediebval 2

Amb l'arribada del dissabte, es va complir la previsió de la pregonera. La pluja que havia augurat Usart va fer acte de presència i l'organització va haver de suspendre els dos passis de la representació de la Llegenda. El cel va cedir per moments i la segona jornada d'aquesta Setmana Medieval ens deixava una de les imatges més esperades, la de l'entrega de la Rosa.

L'acte es va haver de traslladar a l'antiga església de Sant Francesc a causa del temps, però malgrat tot, i després de mesos d'assajos i nervis, Sant Jordi li donava la flor a la seva estimada Princesa.

El primer cap de setmana festiu a la capital de la Conca s'acomiadava amb una proposta força esperada, la dramatització de l'enllaç entre Rabinat i Almanda a l'església de Santa Maria. Una obra que mostra com funcionava el sistema matrimonial de l'edat mitjana.

I, en aquestes primeres jornades de la 35a Setmana Medieval es va poder veure l'estrena de la nova versió de la Cantata. L'espectacle, creat ara fa tres anys, s'ha adaptat i convertit en una dramatització musical de la llegenda de Sant Jordi. El primer passi es va haver de veure dins de l'església de Sant Francesc, malgrat que el diumenge la proposta es va dur a terme a l'emplaçament previst originalment, al claustre d'aquest temple.

Amb tot, la 35a Setmana Medieval acomiada el primer tram fins al pròxim divendres, quan es reprendrà l’activitat amb la gran cercavila trobadoresca i el Sopar Reial.