Els pagesos de la Conca de Barberà preveuen pèrdues del 50% en la collita de cereals

L’escassetat de pluja a la primavera i a l’hivern ha passat factura als cultius de cereal a la part baixa de la comarca de la Conca de Barberà. Els agricultors preveuen enguany una collita molt minsa que no arribarà, ni de bon tros, a la de l’any passat, que va ser força abundant. Els pagesos de l’Espluga de Francolí parlen d'entre el 50-60% de pèrdues, respecte a l’any passat.

Quan es va començar a sembrar les perspectives eren bones amb pluges generoses a la tardor. El cereal a la comarca, però, requeria molta aigua aquest 2019. Contràriament, durant aquests mesos només han caigut 89 litres, dels quals 48 durant els mesos de maig i juny que és la fase final del cultiu.

Els agricultors de la Conca estricta han començat a collir el cereal, majoritàriament blat, ordi i colza, a finals de juny i principis de juliol. Es preveu que s’allargui fins a mitjans d’agost.

Per altra banda els pagesos també han parlat sobre la decisió de prohibir la sega per l'elevat risc d'incendi, segons ells és un menyspreu a la pagesia.

A més a més, tots dos afegeixen que compleixen amb la normativa de portar extintors a la maquinària i sobretot revisar les màquines més detalladament.