L'Espluga enceta els actes de l'Any Vallverdú

L'Espluga de Francolí ha donat el tret de sortida als actes de l'Any Vallverdú que se celebraran al municipi. Pocs homenatges arriben en vida i encara menys la celebració d'un centenari. És completament atípic i és el que el converteix en excepcional. L'escriptor segueix en actiu i també en forma. Ho va demostrar en el seu retorn, per un dia, al municipi que li va servir de casa durant 27 anys i del qual n'és fill adoptiu.

Va arribar a la població de la Conca de Barberà per iniciar la jubilació, però en plena producció literària. Va fer cap a l'Espluga fugint de la boira de Ponent i hi va establir la seva llar, però també va teixir-hi complicitats. "Em vaig trobar impregnat en la vida de la població, sense ser una persona molt interventora", recorda el mateix Vallverdú. I, precisament, la seva implicació i petjada al municipi és un dels valors que més s'agraeix d'un escriptor amb projecció de país. 

EL PRIMER DE DIVERSOS ACTES 

Vallverdu

10 anys després del darrer homenatge de l'Espluga a Vallverdú ara hi ha tornat per presentar una nova publicació "El vuitè nan" en un acte que va comptar amb la participació d'alumnes de les dues escoles de primària del poble. I també una visita simpàtica, la del nan del Rovelló, el seu personatge més icònic, que forma part de la cultura popular de l'Espluga. El popular gosset li va lliurar la placa del parc infantil al qual dona nom.

Abans de tot plegat, Vallverdú va rebre l'homenatge del consistori i de la comunitat educativa. I no serà l'únic acte del centenari que se celebrarà al municipi, ja que s'han programat diverses activitats durant tot l'any.