Neix la plataforma Espluga Segura contra els robatoris

La seguretat preocupa a l'Espluga de Francolí després dels nombrosos robatoris en domicilis dels darrers mesos. L'Ajuntament i Mossos d'Esquadra han aplicat mesures per incrementar la vigilància, però el veïnat segueix angoixat. Per això, diverses persones han fet un pas endavant per unir esforços en una plataforma que reclamarà més eines per acabar amb la problemàtica.

Espluga Segura és la nova plataforma ciutadana que ha nascut en aquest municipi de la Conca de Barberà després de l'onada de robatoris de la tardor i l'hivern i que vol ser el nexe d'unió entre la ciutadania i l'Ajuntament. Els veïns diuen prou i per això es van aplegar en una primera reunió per escoltar les preocupacions de la població i fer un llistat de reclamacions que traslladaran a l'Ajuntament. La inquietud va despertar l'interès de prop d'un centenar de persones que van voler conèixer de primera mà els objectius de la plataforma i dir-hi la seva.

De la primera trobada en van extreure algunes propostes i neguits dels veïns, com també un recull de signatures per fer pressió. Des del govern, entenen la preocupació de la ciutadania i recorden que ja s'ha intensificat el patrullatge dels Vigilants Municipals.

Una de les mesures esperades per part de la plataforma és la instal·lació dels lectors de matrícules als accessos del municipi, una eina que espera ara l'aprovació dels pressupostos de l'Ajuntament.