El Ramon Bergadà de Constantí comença el curs amb aules renovades però amb el pati en obres

Els alumnes d’infantil de l’escola Mossèn Ramon Bergadà de Constantí han estrenat aules renovades. La Generalitat ho va intervenir aquest estiu per combatre les esquerdes que havien aparegut als edificis del centre. Els alumnes però, hauran d’esperar a final de mes per poder gaudir de part de la zona exterior del centre, on les obres encara continuen.

Els 400 alumnes de l’escola mossèn Ramon Bergada de Constantí han accedit puntuals, a les nou del matí, al centre, que ha obert portes amb normalitat tot i que encara hi ha una part del pati afectat per les obres que la Generalitat va impulsar aquest estiu. Un projecte que volia especialment fer front a les esquerdes motivades per les argiles expansives del subsol que havien aparegut als edificis del centre.

De fet, el gruix de les obres a l’interior de les aules, on s’han canviat envans sencers, han finalitzat dins el termini previst. No així la pavimentació dels espais exteriors. Amb les aules habilitades, el centre ha pogut obrir portes amb relativa normalitat, si bé els més petits hauran d’esperar encara un mes per poder accedir a la seva zona de pati exterior, on ara es concentren les obres.

El projecte de remodelació del centre constantinenc està valorat en 600.000 euros. Actualment s’ha dut a terme ja la primera fase amb una inversió de 230.000 euros de la Generalitat destinats especialment a restaurar façanes i fissures als edificis. A banda d’aquesta escola, a Constantí, sumant-hi l’Institut i el col·legi Centcelles han iniciat el curs un miler d’alumnes.