Constantí retira el títol de Fill Adoptiu a mossèn Llagostera

L’Ajuntament de Constantí ha retirat el títol de Fill Adoptiu de la Vila a mossèn Pere Llagostera. El consistori local considera que és un títol 'indigne' a causa de 'la seva conducta immoral' en relació amb les denúncies per abusos sexuals a infants. La decisió, en l’últim plenari de l’any,  ha arribat acompanyada també de les noves distincions honorífiques que s’atorgaran durant la propera festa major d’hivern.

L’any 2001 l’Ajuntament de Constantí va homenatjar mossèn Pere Llagostera amb la distinció de Fill Adoptiu de la Vila per la seva tasca com a rector de Constantí de 1972 a 1999.  Ara, després de les denuncies públiques realitzades per diverses víctimes d’abusos durant els anys 70 l’any 2019 el ple de l’ajuntament ha decidit revocar-li la distinció en considerar-lo indigne per causes que afecten greument a l’honor. Només Junts s’ha abstingut en aquest punt, demanant més informació sobre el cas perquè entén que quan se li va atorgar la distinció ja es coneixia la seva conducta immoral. Malgrat tot, el nom del mossèn caurà del llistat de persones honorífiques de Constantí.

Noves distincions honorífiques

En paral·lel, l’any vinent s’inclouran vuit noms de persones i col·lectius més al capítol de distincions honorífiques. El plenari va aprofitar el mateix punt per aprovar el llistat de reconeixements que s’atorgaran la propera festa major d’hivern. Entre ells s’homenatjarà amb la medalla de la vila a títol pòstum Òscar Atance, víctima de l’accident d’IQOXE, per la seva vinculació al món de la cultura popular del municipi.

Entre els homenatjats també trobarem el músic, compositor i col·laborador de Tac12 Joan Reig. Rebre el premi Centcelles al mèrit cultural per la seva trajectòria musical de més de tres dècades que va culminar l’any 2018 amb el seu primer disc en solitari. Les distincions també s’han fixat en els mèrits esportius de l’arquera del club de tir de Constantí Èlia Canales, campiona estatal de la modalitat i del gimnasta Ángel Dario, també campió estatal en gimnàstica rítmica. D’altra banda, les distincions també reconeixeran la tasca dels voluntaris de la Covid-19, homenatjaran Lluís Domingo Dalmau, i celebraran el centenari de les escoles Mossèn Ramon Bergadà i Centcelles, i els 25 anys d’activitat del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple.