Pressió contra Hard Rock i a favor de la pagesia

Una vintena de tractors i més d'un centenar de persones tallen des de les 11 del matí d'aquest diumenge l'autopista AP-7 al seu pas per Cambrils. És una nova protesta del sector de la pagesia i de les plataformes contràries a macroprojectes com el Hard Rock o la fàbrica de bateries elèctriques Lotte al Camp de Tarragona. Una desena d’entitats, entre elles Unió de Pagesos, Revolta Pagesa i Aturem Hard Rock, han buscat l’acció unitària a les portes del debat a la totalitat dels pressupostos catalans que s’ha de celebrar aquest dimecres al Parlament.

AGREUJAR LA SEQUERA

Ara, la pagesia del Camp de Tarragona ja ha pogut situar les seves prioritats a la taula agrària, l’espai de negociació permanent amb la Generalitat, i que passen per les compensacions a qui hagi d’arrencar arbres o la posada en funcionament dels bancs de terres. Ara bé, alerten que el principal problema és la falta d’aigua i per això rebutgen projectes industrials que podrien agreujar encara més la situació. La plataforma Revolta Pagesa alerta que el projecte de Lotte podria contaminar un dels aqüífers més importants del Camp de Tarragona, situat al Baix Camp.

AMB LA CUP

També la CUP s’ha sumat a la jornada de protesta, en contra de la proposta pressupostària dels republicans. Les entitats convocants preveuen mantenir durant tota la tarda aquest tall viari a fi de reclamar un model econòmic que planifiqui els recursos i el sector primari per poder avançar, diuen, cap a la sobirania alimentària.