L'agenda cultural. 25 anys dels Amics del Teatre de Vila-seca

Les principals propostes teatrals i musicals per aquest cap de setmana són aquestes:

LA FESTA. Valls. Teatre Principal. Dissabte (20h) / Tarragona. Teatre Tarragona. Divendres (20h)

Festa, eufòria, ball, excessos i sexe. Un grup d’adolescents intenta digerir tot el que ha viscut en la darrera festa per decidir com encararan la pròxima, que se celebrarà aquesta nit al teatre. Quatre històries extretes d’entrevistes reals fetes a adolescents són el punt de partida d’una peça coral sobre les seqüeles del consum massiu de pornografia des de molt joves. És un projecte de Daniela Feixas creat amb la col·laboració del Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa. La proposta es podrà veure aquest mateix cap de setmana a Valls i Tarragona.

PAÜRA. TEATRE/CIRC. Tarragona. Teatre Tarragona. Diumenge (18h)

La por no ha sigut mai una bona consellera i, no obstant això, sovint és el que ens mou. La por existeix i cohabita en cadascun de nosaltres; desitgem no sentir-la, però la portem dins. Ens endinsem en el llenguatge del pallasso per parlar de la por amb rialles i poesia. Un concert teatral. Una peça musical plena d’hilaritat amb dramatúrgia de Lucas Escobedo i direcció i composició musical de Raquel Molano La proposta va ser finalista als Premis Max de les Arts Escèniques 2022.

HAMLET 0.1. Vila-seca. Teatre El Centru. Dissabte (19.30h)

Amb dramatúrgia i direcció de Sergi Belbel Hamlet 0.1  és una adaptació en forma d’stand up comedy del primer acte d’una de les obres de teatre més famoses de tots els temps: Hamlet de William Shakespeare. En ella Enric Cambray, un dels noms emergents del teatre català, dona vida a tots els papers de l’auca d’aquesta història d’un príncep de Dinamarca, torturat per l’assassinat del seu pare. És la proposta que obra la nova temporada teatral dels Amics del Teatre de Vila-seca, que enguany celebren 25 anys d’història.

SPOILER. UN HOMENATGE AL CINEMA. Tarragona. Sala Trono. Divendres, dissabte (20h) i diumenge (18h)

El teatre  sempre ha estat impregnat de referències cinematogràfiques. Així “Spoiler” tindrà de tot: records d’infància, grans clàssics de la ciència-ficció, el terror, la comèdia, els grans directors, bandes sonores, actors i actrius de llegenda, pòsters, curiositats… És la nova proposta del monologuista Xavi Castillo, plantejada com un gran homenatge al món del cinema.

FRANZ SHUBERT FILHARMONIA. Vila-seca. Auditori Josep carreres. Divendres (21h)

Més cinema, ara acompanyat de música. Una batalla musical de superherois és el que proposa la Franz Shubertt Filharmonia a Vila-seca. Marvel VS DC in concert” enfrontarà musicalment a Spiderman, Batman, Wonder Woman, Superman,Hulk, Capità Amèrica. Els superherois de les revistes còmiques han arribat al cinema de la mà de les factories Disney i Warner, i ho han fet amb unes bandes sonores de primer nivell que recupera ara la Franz Schubert Filharmonia, dirigida per Gerard Pastor.