Les DO volen guanyar espai a les cartes de vins del territori

Des de la Vil·la de Barenys, allà on els romans ja van iniciar les feines per exportar vi de l’antiga Tarraco, les 8 denominacions d’origen de la demarcació de Tarragona i la Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona han formalitzat l'inici d'una nova etapa enogastronòmica. Per això s'ha constituït el Consell del Vi, un projecte embrionari que vol fomentar que a les cartes dels restaurants del territori hi hagi més espai per a la producció vitivinícola local.

Reunirà les 5 DO de la demarcació -Tarragona, Conca de Barberà, Montsant, Priorat i Terra Alta-, sumades a les 3 interterritorials -Penedès, Catalunya i DO Cava-. Entre els primers objectius de l'aliança hi figuren el compromís explícit dels restauradors per potenciar aquests vins, la creació d'un concurs a la millor carta de vins de la demarcació i la divulgació en revistes especialitzades.

ENOTURISME

Un escenari que alhora vol donar valor a l'enoturisme per conservar el territoriÉs una aposta pels cellers locals i de qualitat que les destinacions turístiques com Salou també es comprometen a fomentar. El Consell del Vi buscarà en un primer estadi que els vins de la casa als restaurants de la demarcació fomentin, d'entrada, les varietats autòctones.