Tarragona és la demarcació amb la taxa d'atur més alta de Catalunya

WhatsApp_Image_2024-01-26_at_13.22.27.jpeg

Tarragona va tancar l'any amb prop de 60.000 persones aturades i més de 350.000 ocupades. Això suposa un 14,5% d'aturats, la xifra més alta dels darrers tres anys.

Una dada que s'ha de contextualitzar amb les dades de població activa que, tot i baixar respecte al tercer trimestre, ha crescut en unes 20.000 persones el darrer any.

Des dels sindicats celebren aquesta pujada de la població activa i, pel que fa a l'atur, posen el focus en l'estacionalitat de l'economia de la demarcació.

En aquest sentit, els serveis han jugat un paper clau en la pujada d'atur, ja que han perdut prop de 35.000 treballadors respecte al trimestre anterior.

La construcció manté les bones xifres dels darrers mesos i l'agricultura és el sector que més puja pel que fa a l'ocupació.

DDR_Peça_valoració_dades_EPA_gener_2024_atur_economia.jpg

La indústria tanca el 2023 amb una lleugera pujada i mantenint dades molt similars durant tot l'any. Aquesta estabilitat de la indústria és un dels arguments que fan servir els sindicats per defensar la necessitat de més inversió industrial.

D'altra banda, critiquen la falta de grans projectes de territori que generin feina. Amb tot, la valoració que fan els sindicats del 2023 és positiva i creuen que el 2024 serà similar.

Tot i això, mostren preocupació pels efectes que pot tenir sobre l'ocupació el procés de descarbonització de la química i defensen la necessitat de mantenir i augmentar llocs de treball per dur-lo a terme.