Desactivada la prealerta del PLASEQTA per l'incendi a Salvat Logística

La fase de prealerta del PLASEQTA per l'incendi a l'empresa Salvat Logística es va acabar desactivant aquest dimarts a les 20 h. D'aquesta manera, es donava per finalitzat el pla d'emergències a la indústria química després que els Bombers donessin per controlades les flames que van destruir la nit de Nadal a Sant Esteve les tres naus centrals de la companyia situada a la Central Integrada de Mercaderies del Camp.

Abans, el foc, iniciat quasi a la mitjanit, havia obligat a activar el PLASEQTA en fase d'alerta. Durant la mateixa matinada, però, amb les flames ja sota control i amb les medicions de contaminants negatives, el pla d'emergències s'havia desescalat fins a la fase de prealerta.

LA CANONJA, CONFINADA

L'incident i l'activació del PLASEQTA també van tocar de prop La Canonja, el nucli urbà més pròxim al CIM del Camp. Es va decretar el confinament al municipi i es van activar les alertes de telefonia mòbil a causa de la gran quantitat de fum. Més tard, de la mateixa manera que es va retirar la fase d'alerta del pla, es va desconfinar La Canonja.

PRODUCTES FARMACÈUTICS

El foc es va originar en un camió frigorífic a l'entrada de l'empresa. Les flames ràpidament es van traslladar a l'interior de Salvat Logística, destruint per complet 1.400 metres quadrats de naus industrials plenes de productes farmacèutics. Fins i tot es va esfondrar part de la coberta.

Els Bombers, que hi van estar treballant amb 28 dotacions terrestres, van apartar diversos vehicles estacionats a tocar de la façana de la nau sinistrada per tal de minimitzar riscos. A més de treballar en l'extinció de l'incendi des de l'exterior, els Bombers també van establir un pla de sectorització de l'edifici afectat per evitar que el foc propagués a la resta de naus, aconseguint confinar-lo fins a donar-lo per estabilitzat.