Un incendi destrueix tres naus de Salvat Logística i activa el PLASEQTA

Tres naus centrals de l'empresa Salvat Logística, situada a la Central Integrada de Mercaderies del Camp, han quedat completament després de l'incendi durant la nit entre Nadal i Sant Esteve. El foc ha obligat a activar el PLASEQTA en fase d'alerta. Aquesta mateixa matinada, però, amb les flames ja sota control i amb les medicions de contaminants negatives, el pla d'emergències s'ha desescalat fins a la fase de prealerta.

L'incident i l'activació del PLASEQTA han tocat d'a prop La Canonja, el nucli urbà més pròxim al CIM del Camp. S'ha decretat el confinament al municipi i s'han activat les alertes de telefonia mòbil a causa de la gran quantitat de fum. Més tard, de la mateixa manera que s'ha retirat la fase d'alerta del pla, s'ha desconfinat La Canonja.

TRES NAUS DESTRUÏDES

El foc ha començat cap a dos quarts de dotze de la nit i s'ha originat en un camió frigorífic a l'entrada de l'empresa. Les flames ràpidament s'han traslladat a l'interior de Salvat Logística, destruint per complet 1.400 metres quadrats de naus industrials plenes de productes farmacèutics. Fins i tot s'ha esfondrat part de la coberta.

Els Bombers, que hi han estat treballant amb 28 dotacions terrestres, han apartat diversos vehicles estacionats a tocar de la façana de la nau sinistrada per tal de minimitzar riscos. A més de treballar en l'extinció de l'incendi des de l'exterior, els Bombers també han establert un pla de sectorització de l'edifici afectat per evitar que el foc propagués a la resta de naus, aconseguint confinar-lo fins a donar-lo per estabilitzat.