La Diputació presenta un pressupost de consens que creix un 10%

El primer pressupost del nou govern a la Diputació de Tarragona, Esquerra i PSC, neix enfortit pel consens generalitzat. Els socis de govern han consensuat amb la majoria de grups representants a l’ens supramunicipal una proposta que creix un 10% respecte el passat exercici i que s’enfila fins als 208 milions d’euros.

Un acord ampli que s’ha escenificat en la presentació d’aquest pressupost, amb presència de PP i Junts, que han avalat els números i n’han agraït poder-hi participar.

La presidenta de la Diputació ha assegurat que són uns pressupostos valents que s’adapten als temps actuals i al futur. En aquest sentit ha posat l’èmfasi en el fet que ja incorporen els mecanismes per adequar-los a la nova manera de relacionar-se amb els Ajuntaments que representarà el pla quadriennal ImpulsDipta.

MÉS DINERS PER A CONSELLS I ENTITATS

El pressupost també incrementa les partides destinades als consells comarcals, que rebran 5,4 milions d’euros per a programes de suport i inversions. També creixen els ajuts a entitats i associacions culturals, socials o esportives, per a les que es preveuen 2,2 milions per a les seves activitats i 1,2 milions per a inversions de millora. Per la seva banda, el programa d’ajuts excepcionals per a casos d’urgència o fenòmens meteorològics adversos es dotarà amb 4 milions d’euros. La mateixa xifra que es destina a inversions de manteniment a la xarxa local de carreteres de la Diputació. Pel que fa a partides singulars, la Diputació contempla, entre altres, una inversió de 400.000 euros per renovar l’enllumenat de la Via Augusta de Tarragona.