Pas endavant per detectar abans el deteriorament cognitiu en la gent gran

Investigadors de l'Institut Pere Virgili, el Pere Mata i la URV han identificat biomarcadors per pronosticar precoçment el deteriorament cognitiu en persones grans. Són sis proteïnes que es troben en sang i que són cabdals per a funcions cognitives com la memòria, l'atenció o les aptituds del llenguatge.

L'estudi s'ha dut a terme a partir d'una mostra d'unes 130 persones i podria tenir una aplicació pràctica en el futur per conèixer millor els patrons del deteriorament cognitiu.

gent gran

El sobrepès, l'obesitat o les malalties cardiovasculars són factors de risc a tenir en compte. És per això que els investigadors recomanen un estil de vida sa i la realització d'exercicis cognitius que ens poden ajudar a exercitar el cervell. La salut cognitiva ha guanyat importància durant els últims anys arran de la creixent esperança de vida.

Els investigadors subratllen la importància d'aquesta mena de recerques, ja que el deteriorament cognitiu comporta una davallada de la qualitat de vida i implica enormes costos per al sistema de salut.