Dixieland i dansa a l'agenda cultural del cap de setmana

QUE DU BONHEUR (?). Cia Man Drake. Sala Trono. Divendres (20h)

Al ritme d’un metrònom una dona es desplaça repetint i transformant un seguit de gestos quotidians. Presonera d’un ritme implacable; en part imposat per la societat i en part, per la imatge que s’imposa ella a ella mateixa. La intèrpret emprèn una lluita obstinada, en un continu anar i tornar, jugant amb els clixés i allò grotesc fins a l’esgotament. Són 30 minuts de dansa interpretats per Sandrine Maisonneuve, dirigida i coreografiada per Tomàs Vergés. És el primer dels tres espectacles que proposa la Sala Trono durant aquest cap de setmana coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa. Divendres i dissabte a les vuit, i diumenge a les sis.

25 ANYS D'SMALL RIVER. Festival Dixieland. Teatre Tarragona. Divendres (20.30h)

Serà en un cap de setmana on el jazz també tindrà protagonisme a Tarragona. Hi comença una nova edició del Dixieland, que s’allargarà fins el 14 de maig i comptarà amb la participació d’una trentena de formacions. Per encetar-lo un concert de celebració. El que oferirà l’Small River Dixie, per commemorar els seus 25 anys d’història. La banda naixia a Tarragona l’any 1998 a recer del festival. Ara ens proposa un espectacle (El petit riu creixent) que repassa la seva trajectòria. Al sextet actual que forma el grup s’hi afegiran nou músics que n’han format part en algun moment.

MIDORI I FRANZ SHUBERT FILHARMONIA. Teatre Tarragona. Dissabte (20h)

Més concerts commemoratius. La violinista japonesa Midori celebra enguany 40 anys de carrera. L’any 2021, va debutar amb la Franz Schubert Filharmonia i, ara, ha escollit també la formació tarragonina perquè l’acompanyi en un concert de celebració. Conjuntament interpretaran el Concert per a violí de Txaikovski. Midori ha sabut fer el pas de nena prodigi a violinista professional amb total normalitat i constant creixement. Com a solista durant més de 35 anys, Midori ha tocat per tot el món; ha tocat amb la Simfònica de Londres, Chicago, i San Francisco.

ALFREDO REYES QUINTET. Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Divendres (20h)

I acabem el repàs d’aquest cap de setmana musical a Vila-seca. Alfredo Reyes és un experimentat i reconegut músic cubà establert a Catalunya que ha estat convidat a participar en concerts i festivals de jazz en diferents escenaris d’Àfrica i d’Europa. El seu projecte musical beu de la música clàssica, del jazz i d’altres gèneres. En el concert que oferiran a l’Auditori Josep Carreras comptaran amb la presència de Yamile Wilson, cantant cubana resident a Vila-seca.