La neu arriba a les cotes altes de les Muntanyes de Prades

El temporal de vent i fred s'ha traduït, de moment, en neu a les cotes més altes de les Muntanyes de Prades i aquesta nit podria afectar punts menys habituals de l'interior del Camp de Tarragona. Aquest vespre les càmeres de Meteoprades ja han captat l'enfarinada al Tossal de la Baltassana, a Vilanova de Prades o els primers flocs a Rojals. La Diputació ha posat en marxa els seus equips de carreteres. Les ratxes de vent a la Costa Daurada han superat per poc els 50 km/h, més de 60 en el cas de Torredembarra, i amb previsió d'onades de quatre metres.

 Altafulla ha estat un dels punts on el temporal de mala mar s'ha fet més palès. L'onatge no s'ha acostat als nivells assolits l'any passat durant els mesos de març i abril. Tot i això, el consistori ha volgut curar-se en salut instal·lant una barrera de sorra des de Consolat de Mar fins a Cal Vitali.  La sorra per construir-la s'ha extret del canal de la Rasa. Tot i això, no s'ha pogut evitar que l'aigua hagi arribat a la part central de Botigues de Mar.

A Torredembarra, els efectes del temporal han estat menys evidents. El vent ha portat sorra a la zona de restaurants i l'aigua ha arribat al passeig just davant de la guingueta de salvament marítim.

TANCA EL PASSEIG DE L'ESCULLERA DE TARRAGONA

A Tarragona s'ha activat el Pla d'actuació Municipal de Protecció Civil i s'ha tancat el passeig de l'Escullera, com passa sempre amb forts temporals. Els més valents han aprofitat les onades per surfejar a la platja del Miracle. A la Pineda, un altre punt força susceptible als embats dels temporals, l'aigua també ha entrat força a la part més propera a Salou. Tot i això, no s'ha hagut de lamentar cap pèrdua material.

Temporal_tarragona_feberer_2023.jpg

A La Pineda, un altre punt susceptible als embats dels temporals, l'aigua també ha entrat força a la part més propera a Salou. Tot i això, no s'ha hagut de lamentar cap pèrdua material.

Les ratxes de vent a la Costa Daurada han superat per poc els 30 km/h i les onades no han passat dels 3 metres. Es preveu, però, que el temporal empitjori durant les hores vinents, fent que l'onatge arribi als 4 metres i el vent als 60 km/h.

Des de Protecció Civil es demana precaució a la ciutadania. En aquest sentit, s'ha recomanat no accedir a punts del litoral afectats pel fort onatge, evitar les activitats recreatives o professionals al mar, respectar els tancaments d'accessos i seguir les indicacions dels serveis de socors i d'emergència.