Santa Tecla i les Decennals de Valls, nominades als Premis ARC

Dues celebracions especials, els 700 anys de Santa Tecla, i les Festes Decennals de Valls, opten enguany a endur-se el guardó a la millor programació de festa major dels Premis ARC. És un dels principals guardons que atorga l’Associació de representants, promotors i mànagers de Catalunya. En aquest cas pondera la qualitat de la cartellera musical de programa d’actes.

El jurat té en compte el número de concerts programats, però també la tipologia dels grups participants. Quantifica paràmetres objectius com la participació de dones, si els grups són emergents o si són catalans, entre altres. També es fixa en la resposta del públic.

Tant les últimes festes de Santa Tecla, en plena commemoració dels 700 anys de l'arribada del braç, com les Festes Decennals de Valls, han presentat una àmplia programació musical dins els seus programes festius. Santa tecla va superar la vintena de concerts, alguns d’ells multitudinaris.

També les Decennals van destacar per la seva programació musical, convertint la celebració en el primer gran festival postpandèmic. Tot i que encara va viure restriccions, la vela principal de les Decennals va acollir una desena de concerts de gran format, entre ells, el dels Deu de les Decennals.

L’entrega dels Premis ARC tindrà lloc a Lleida el 30 de novembre. Precisament, les festes d’aquesta localitat, com també les de Calella, també estan nominades al premi a la millor programació de festa major.