Elena: "El simulacre ha estat un èxit d’implicació i participació"

El conseller d'Interior Joan Ignasi Elena ha fet la primera valoració de l’operativa des de l’edifici del 112. Elena ha explicat que les 20 sirenes han funcionat  correctament i la cinquantena d’observadors repartits per uns 30 punts dels municipis participants han constatat que el seguiment ha estat generalitzat.

Elena ha manifestat que milers de persones han rebut els avisos a través de telèfon mòbil, gràcies al sistema ES-Alert, que també es testava avui.

Simularcre 21

El 112 ha rebut una cinquantena de trucades de persones que no sabien el que estava passant. Des d'Interior ho entenen com un símptoma més de l’èxit del simulacre, ja que si la campanya informativa no hagués funcionat, les trucades s’haurien comptat per centenars.

Elena posa èmfasi en el fet que el simulacre és un primer pas en el procés evolutiu del Plaseqta, que contempla la instal·lació de nous sensors i el simulacre previst al polígon nord de cara a l’any que ve .

Finalment, el titular d'Interior ha valorat molt positivament la feina de Protecció Civil i els ajuntaments del territori, que també han posat a prova el funcionament del consell assessor del Plaseqta.